Brit Stakston presenterar Blank Spot Project inför namnkunniga investerare den 22 september

Medieprofilen och medgrundare Brit Stakston presenterar Blank Spot Project, nyligen finansierat av Sven Hagströmer, på Genius meetup — en kapitalkväll för jämställd och rättvis finansiering av startups.

Det uppmärksammade projektet Blank Spot Project, som enklast beskrivs som en folkrörelse för utrikesjournalistik, lanserades som idé tidigt i vintras. Projektet har redan hunnit slå nordiskt rekord i gräsrotsfinansiering med över 2000 backare och fick nyligen ett stort kapitaltillskott från Sven Hagströmer, en av Sveriges mest kända riskkapitalister.

– Blank Spot Project är vårt gemensamma bidrag till det demokratibygge som måste göras nu när man börjar tvivla på mycket av det som sker i kölvattnet på den rådande medieutvecklingen. Vi vill vara med på Genius meetup för att hitta fler som Sven Hagströmer som har muskler nog att komplettera våra enskilda, lika viktiga, bidrag, säger Brit Stakston, medgrundare av Blank Spot Project.