Google storsatsar på svenska startups

Världens största digitala företag Google slår ner bopålarna på innovationshubben Epicenter i centrala Stockholm. Anna Caracolias och Annika Englund tog en selfie med David Grunwald som är ansvarig för Google for Entrepreneurs och ett snack om vad som händer.

Vad är Google for Entrepreneurs?
Det är en global satsning på att katalysera befintliga ekosystem genom att stötta lokala tech-entreprenörer och digitala startups. Vi samarbetar med lokala innovationsnätverk, inkubatorer och co-workingspaces. Google har fortfarande trots 17 år på nacken och global dominans en utpräglad entreprenörsorienterad företagskultur och det här är vårt sätt att ge tillbaka till världen.

Varför satsar Google på entreprenörer, vad vinner Google på det?
Inom Google har vi alltid rekryterat entreprenörer och det är viktigt att fortsätta vara nära dem för att vi själva ska fortsätta vara innovativa och konkurrenskraftiga. Google for Entrepreneurs har funnits i tre år och finns nu etablerade i bland annat London, Tel Aviv, Sao Paulo, Warszawa, Seoul och Madrid.

Det låter stort! Vad erbjuder ni?
Vi samarbetar med Epicenter och tillsammans öppnar vi upp för olika aktiviteter för startups, till exempel mentorsprogram med våra egna experter, demodagar med internationella investerare, utbytesprogram och utbildning. Vi vill koppla ihop svenska tech-entreprenörer med nya kontakter som kan öka deras chans att lyckas med sin idé, helt enkelt.

Varför just Stockholm?
Stockholm är en tech-huvudstad och Sverige ett av världens starkaste tecknikländer. Tack vare svenskarnas framgång med så många miljarddollarstartups känns det viktigt och angeläget att vara här och stötta framväxten av nya digitala företag. Sverige är ett litet land, vi tror att Google kan spela en viktig roll för svenska startups att snabbare nå en internationell närvaro.