Nytt år, nytt jobb? Smartare jobbsök med LinkedIn

Söker du jobb på LinkedIn? Är du rekryterare? Då ska du hålla koll på LinkedIn framöver och deras nya features för jobbsök.

LinkedIns nya och utökade tjänst ger från och med januari mer information om de som redan är anställda på det företag du är intresserad av. På så sätt ska jobbsökande få en djupare och en bättre bild av vilket typ av människor som deras potentiella arbetsgivare faktiskt anställer.

För dig som tycker att ett direktmejl till VD:n eller HR är alldeles för framfusigt kommer du istället att kunna se dina kontakter som har kopplingar till företaget på deras platsannons i LinkedIn. Det här kan bli en del av en mer aktiv strategi att använda ditt existerande nätverk för att faktiskt få komma på intervju för just det jobbet. Funktionen är inte ny, men placeringen är mer synlig nu i jobbannonserna på LinkedIn.

Om du är premiumanvändare kan du dessutom prenumerera på information som inkluderar i vilken takt företaget anställer och hur många nya anställningar som företaget har gjort totalt av personer med liknande bakgrund som din.