Nu kan du livesända med Periscope direkt mot hundratals miljoner Twitter-användare

Har du kanske upptäckt något nytt i din Twitterapp för iOS? Inte utan att vi undrat hur Twitter ska använda Periscope, som de köpte upp förra året för 90 miljoner dollar.

Men nu verkar det i alla fall som att Twitter äntligen börjar integrera Periscope i en bredare videostrategi. Från och med i dag kan livestreamvideo från Periscope spelas upp automatiskt i Twitters nyhetsflöden, istället för bara en länk som tidigare. Varje gång någon startar en sändning på Periscope kan du nu alltså se sändningen live direkt på Twitter.

Du kan retweeta, gilla, eller svara på kommentarer precis som du kan med vanliga tweets och det liknar mer en Twitterfunktion än Periscope. Till skillnad från annat Twitterinnehåll har Periscopevideo fortfarande kort bäst-före-datum och försvinner automatiskt efter 24 timmar.

Livesändning på Twitter öppnar förstås upp en enorm ny publik av tittare för broadcastingföretag. Det är en lovande funktion som gör Twitter lite roligare och kan säkert ge Facebook och kanske också YouTube tuff konkurrens om användarna.

Integration fungerar än så länge bara bara för titta på video och Periscope behövs fortfarande för att direktsända.