”Making a Murderer”-prylar är en jättehit men vad säger det om samtiden?

Ingen tv-produktion har väl delat debatten så mycket sedan Twin Peaks som ”Making a Murderer”. Satte Manitowoc Police Department dit Steven Avery? Är Steven Avery skyldig eller inte? Nu kan du visa ditt stöd med en t-shirt.

Om du inte hänger på trenden med det senaste på Netflix kan du sluta läsa här.

När Steven Averys fall dyker upp i Wisconsins rättsväsende i form av ett överklagande kan doku-såpa-mentärens följare hitta nya kreativa sätt att visa sin fandom. På vintagesajten Etsy, som är en fristad för inofficiella (och handgjorda) prylar för nästan varje TV-serie, kan du nu hitta ”Making a Murderer”—tshirts, smartphoneskal och till och med klistermärken.

Netflix dokumentär må vara prydligt förpackad som underhållning (trots att det är en verklig historia) och t-shirts som det står ”Avery Auto Salvage” på kan förstås vara kulturellt relevant och hippt, men vi får inte glömma att showen faktiskt handlar om någons död och att en ung kvinnas kvarlevor faktiskt hittades där.