Anti-adblocker-blocker blocking blockers – nu blir det riktigt spännade

Den populära nätupplagan av prestigemagasinet Wired meddelade förra veckan att de inför en ny metod för att hantera reklamblockerare.

Det är samma approach, att använda anti-adblockers, som allt fler nyhetssajter börjar använda: pausa adblockern eller hej då – eller betala varje månad för att få annonsfri tillgång till sajten.

Långt ifrån alla gillar det här, men det positiva är att fler och fler utgivare hittar alternativa sätt att göra livet lite enklare (men dyrare) för oss som använder annonsblockerare – utan att helt stänga oss ute.

Såklart sväljer internet inte det här med hull och hår. Ett nytt browsertillägg har dykt upp för alla större webbläsare som Chrome, Safari och Firefox, som gör att du lugnt kan fortsätta surfa med annonsblockeraren aktiverad.  Välkommen anti-adblocker-blockeraren!

Försök att hänga med nu: den finurliga adblocker-blockeraren lurar sajter som Forbes, Wired och andra som använder anti-adblockertekniker att tro att du inte använder en adblocker. Med den nya funktionen installerad, ett enkelt javascript, kan du alltså behålla din adblocker när du besöker en sajt som i vanliga fall skulle stänga dig ute. Det verkar alltså som att Wireds försök att blockera annonsblockerare är lönlöst.

Utgivarnas nästa motdrag blir väl en nätt liten anti-adblocker-blocker-blocker. Kapprustningen är i gång.