iPhone 7 – vad kan vi förvänta oss?

Knappt har vi hunnit hämta oss från lanseringen av iPhone 6S så börjar vi se fram emot Apples nästa lansering av iPhone 7.

Det är fortfarande lika beroendeframkallande, mytomspunnet och hänförande! Exakt vad det blir återstår att se, men som alltid florerar det rykten. Vi tar en titt på vad du (möjligen) kan förvänta dig.

iPhone 6S var förmodligen Apples bästa och mest avancerade lur hittills, men bortsett från några extravaganta 3D-touch-featurs var iPhone 6S väldigt lik iPhone 6. Det här är viktigt att komma ihåg – om du kan vänta till iPhone 7S släpps så är det förmodligen ett smart drag.

Apple brukar göra om designen på iPhone varannat år. Baserat på vad vi vet så är det förmodligen dags för ett nytt utseende i år igen – och vi hoppas på stora förändringar! iPhone 7 sägs bestå av ett kompositmaterial som förbättrar vattenbeständigheten och gör den mindre känslig för fukt och regn. Den kommer också, om man får tro spekulationerna, att vara ännu tunnare än tidigare generationer och ha en mycket kraftfullare processor.

Kontroversen kring Apples tankar om att ta bort hörlursuttaget helt får liv med jämna mellanrum (#jackgate). i iPhone 7 får vi möjligen en helt trådlös lösning baserat på Bluetooth. Historiskt har Bluetooth dragit för mycket batteri, men genom att ta bort hörlurssutagen får man mer utrymme och möjligen rum för mer batterikraft. Apple sägs arbeta på nya Lightning-utrustade EarPods som ska inkluderas i köpet av iPhone 7. De kommer att likna de EarPods som redan ingår i iPhone-lådan, men med ett Lightning-uttag i stället för ett hörlursuttag, då.

Apple har möjligen planer på att bli klara med produktionen snabbare än tidigare år enligt rykten på Apple Insider. Hur mycket tidigare är däremot oklart, men förmodligen inte innan sommaren. Som bäst släpps iPhone 7 i september 2016 enligt Apples inarbetade marknadsföringsstrategi att bygga upp förväntningarna långt innan lansering, gärna ett helt år i förväg. De senaste 4 modellerna har släppts i september – så vi har ingen anledning att tro att Apple skulle ända datum nu.

Vad? Apples nästa helt nya iPhone 7
När? Mest troligt i september 2016
Vad kommer den att kosta? Förmodligen lika mycket som iPhone 6S